Самостоятелно говорене

Самостоятелно говорене

Д-р Даниъл Еймън, клиничен невролог и автор на бестселъра, Промени мозъка си, промени живота си, се прибра една нощ след лош ден в офиса за да намери хиляди мравки в кухнята си. Когато започва  да чисти мравките, той вижда паралел с това, с което се борят клиентите му и в съзнанието му излязъл  акронима, АНМ, автоматични негативни мисли.

В книгата си Амин  пише:  “Подобно на моята заразена кухня, мозъците на моите пациенти бяха заблуждавани от негативни мисли, които ги ограбваха от радостта им и крадяха щастието им. На следващия ден донесох един спрей за мравки, който да работи като визуална помощ и оттогава работя по-ефективно, за да помогна на моите пациенти да изкоренят техните АНМ”

Като футболист, изпълняващ дузпа мислещ си: „Дали ще я вкарам..“ ,

тези негативни мисли, които изпитвате по време на изпълнението се фиксират върху бъдещ провал и вероятността за неуспех се увеличава.

Ако искате да се представи по най-добрият начин, трябва да се изкорените  АНМ, които се зараждат далеч преди изпълнението ви.

АНМ, които ще срещнете по време на представянето ви, включват “Не прецаквай това” или СЪМНЕНИЯ като “Какво, ще стане ако…” и тогава си представяте грешка.

Тези мисли ви носят в ума нещо, което не искате да направите, което увеличава напрежението и увеличава вероятността от неуспех.

По време на изпълнение, трябва да се доверите на подготовката си и да поставите цялото си внимание върху задачата под ръка.

Шампионът се научава да насочва цялото си внимание към задачата пред него, като използва вътрешен диалог, за да насочи вниманието си към настоящия момент.

Шампион може да се повтори: “Точно тук и точно сега. Точно тук и точно сега.”

Изберете и вие фраза, която да ви насочва към настоящият момент, с която да се противопоставите на негативните мисли и съмнения.

Независимо от това, което сте избрали да използвате по време на изпълнението си,

се уверете, че е просто, положително и фокусирано върху настоящето.

Коментари

Коментари