ЗА МЕН

Стойчо Коджабашев е управител в STOKODA като спортен психолог от 2016, като в практиката има опит с футболисти, тенисисти, бадминтонисти, маунтин байкъри, шах, и др.

 


 

 

Ползва опита на спортните психолози на ФК Барселона, като е участвал в два сертификационни курса Certificate in Psychology for High Performance Sports и Certificate in Sport Psychology for Athletes Development

 


Участие има в self-paced MGCP program, Mental Game Coaching Professional, предоставена от американският спортен психолог д-р Патрик Кохн.

Тази програма използва в подготовката на студентите-спортисти, с които работи и дава бързи резултати още след първите срещи за подобряване на представянето.

 

 


Има участие в курса по „Приложна психология и психотренинг“, организиран от Христо Гешанов – дългогодишен преподавател (Висш Лесотехнически институт, Висш Машино електротехнически институт, Висш евангелски богословски институт). Автор на над 300 публикации в централния печат, радиото и телевизията (4 сценария на произведени научнопопулярни филми). Автор на повече от 50 научни публикации, в това число на 4 оригинални космически проекти (в настоящия момент два от тях се разработват в отдела за перспективи изследвания към НАСА). Удостоен през 2003 г. със званието „Мъж на годината – световен лидер“ от Американския биографичен институт – за значим принос в световната астронавтика, за разработена оригинална методика и програма за евристично обучение и за фундаменталния труд „Библия и космос“.

 


Има завършена  магистратура по Спортна Психология в Национална Спортна Академия Васил Левски в София.