УМСТВЕНО ТРЕНИРАНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Училищата и университетите се затварят по целия свят, ако сте студент-спортист, сезонът ви вероятно приключва. Но макар това първоначално да е било причина за неудовлетвореност, разочарование и ужас (които са валидни реакции), сега можете да изберете да го прекроите като шанс да се подобрите. ОК, може да не успеете да се качите на тренировъчното игрище, корта или да тренирате със съотборниците си, но все пак можете да се подобрите, като превърнете мисленето си в най-мощното си оръжие. В тази публикация ще споделя някои от доказаните техники за психическо обучение. Време е да изградите съзнанието на шампиона.

Погледнете назад, за да се движите напред

Едно от големите предимства на четенето на исторически събития е, че знаейки какво се е случило, кога и защо, можем да се надяваме да намерим път към едно по-добро бъдеще. Същото важи и за вашето собствено мислене. Ако не знаете къде сте били, как можете най-добре да определите къде се насочвате, ако това отговаря на вашите дългосрочни цели и основни ценности и ако трябва да коригирате курса си, като промените своето мислене и / или действия.

Авторът Карл Хоноре пише : „Голямата полза от забавянето е възстановяването на времето и спокойствието за осъществяване на смислени връзки – с хората, с културата, с работата, с природата, със собствените ни тела и умове.“

Бих искал да се съсредоточа върху последната дума в този цитат. Днес бих искал да отделите само пет минути, за да разгледате сезона на вашия спорт. Какво ви хареса най-много? Кога имахте най-доброто си представяне и как се почувствахте от това? Какъв урок си научил от треньор, който можеш да приложиш към живота си? След това сдвойте размисъл с благодарност и благодарете за опита, който трябва да споделите със съотборниците си, за вашето здраве и за всичко останало, което ви хрумне, това е нетен положителен резултат. След това се ангажирайте да правите същото утре и на следващия ден. Скоро ще си създадете нов навик на мислене, който ще ви служи добре не само в краткосрочен план, но и за години напред.

Бъдете блестящи с основите

Някои играчи получават готини прякори, като Майкъл „Air“ Джордан. Други мениджъри получават такива като Жозе “Специалния” Моуриньо. Толкова често спортистите се затъват в сложност, че забравят жизненоважното значение на малките, прости и ясни стъпки, които водят до дългосрочен успех. Действията от вашия спорт ви дава шанс да наберете не само умствената си фитнес форма, но и вашата мобилност и качество на движение, хранене и сън. Затова ги хванете с две ръце!

Спечелете този сезон

ОК, сегашният ви сезон приключи и това е разочароващо или най-малко е на пауза. Разбирам. Но можете също така да помислите, че започва нов такъв. Сега трябва да спечелите играта на живота. Умствените умения като самостоятелно говорене, поставяне на цели и визуализация ще ви помогнат да го направите. Едно от нещата, които може да ви липсват сега, когато спортът и училището са в застой е структурираността. Разбира се, може да сте се отказали от ранни и късни тренировки за два-три дни, но скоро липсата на график може да започне да се превърне в проблем.

За да предотвратя това, предлагам да следвате прост протокол с три стъпки, който споделям със спортисти, които преминаха през трудни времена и излязоха от другата страна по-силни и издръжливи:

1) Говорете за предизвикателствата си

2) Вземете фактите

3) Разработване и изпълнение на план

Това не е еднократна сделка. Вместо това, за цялото време, през което спортът ви е спрян, може да преминете през тези три стъпки няколко пъти. Въпросът е, че за да стигнете до стойностна дестинация, се нуждаете от упътвания и карта, които да ви насочат. Така че дори и да не смятате себе си за организиран човек, отделете няколко минути всяка вечер, за да планирате следващия ден. След това се придържайте към този график възможно най-близо. По този начин ще се чувствате целенасочени и ще трупате поне по една малка победа всеки ден. Като част от тази стратегия, запитайте се сутрин как ще стана шампион днес, а след това вечер преценете как сте били шампион. По този начин сте създали рамка както за размисъл, така и за отчетност.

Изберете да бъдете шампион всеки ден

Помислете как ще искате да разсъждавате върху това време след няколко години. Искате ли да се замислите и да поставите под въпрос защо оставяте манталитета и физиката ви на случайността? Или бихте предпочели да се гордеете, че сте направили всичко възможно да растете, да се развивате и да напредвате, въпреки препятствията, пред които сте поставени? В крайна сметка ще се върнете към спорта си, или в училище, или в следващия етап от своята кариера. Единственият човек, който може да избере да се покаже по-физически готов и психически подготвен от всякога си ТИ! Ти си на ход.

Нуждаете се от помощ за започване на обучение за умствени умения?

Моля, свържете се с мен, за да обсъдим как да ви бъда полезен!

Успех, шампиони!

Коментари

Коментари