10 причини да работите за вашата умствена игра

Здравейте,

Откъде знаете, че имате нужда от помощ за умствената игра?

Това е един много важен въпрос, защото спортното изпълнение е до голяма степен психично. Всеки компонент на практика, от рехабилитация от нараняване до конкурентна производителност е силно повлиян от умствената ви работа.

10 начини за подобряване на психичната игра включват:

1. Премахва неприятния дискомфорт от здравата тренировка.

2. Поддържане на положително отношение, когато се сблъскате с кризисен момент по време на сезона.

3. Да не обръщате внимание и да не се разсейвате, да поддържате фокуса си по време на изтощителни състезания.

4. Поддържане на мотивацията през дългия сезон.

5. Да си върнете отново нивата на увереност след грешка срещу опонента.

6. Възстановяване от наранявания и подготовка върху себе си за завръщането си в състезанието.

7. Управление на състезателните ви емоции, особено когато играяте във враждебна среда или играете срещу опоненти, които се опитват да ви подразнят с поведението си.

8. Да бъдете уверени, когато представянето ви не е на необходимото ниво.

9. Излизане извън зоните на комфорт в спорта и реалзиране потенциала ви, с който да „избухнете“ с ефективно представяне.

10. Справяне с високи очаквания от другите и от самите вас, за да се представите по-добре.

Имайте предвид, че този списък е само чесане на повърхността. Всичко, което правите, от играта на шах, до това да пазите вратата по време на футболен мач, всичко е засегнато от умствената ви игра.

С всичко, което се случва психически, ви трябва някой във вашият ъгъл, за да ви подпомогне в развитието на психичната ви игра.

Точно както един диетолог съветва как да подхранвате тялото си, треньорът по психична игра може да ви помогне да навигирате през умствените опасности и активно да развиете силна умствена игра, която ви дава предимство пред конкуренцията.
С изучаването на ефективни стратегии за психичната ви игра, вие сте с едни гърди напред от вашата конкуренция, от вашите съотборници.

Работата с умствената игра в България е рядко явление, и точно тук е скритият потенциал на българският спорт. Един пример: Бътлър – университетски отбор по футбол използва спортен психолог за треньор на отбора по отношение на психичните аспекти на играта.

Джоуи Линдстрьом, първокурсник куотърбек в Бътлър, знае, че трябва да тренира ума си, както и тялото си, ако иска да играе на върха неговите възможности.

Линдстрьом: „Исках да видя как мога да се подготвя по-добре психически. Спортът е 90% психически, петнадесетте сантиметра между ушите ни е най-голямата част от играта ни. Исках начин да се фокусирам вътрешно в себе си, така че да мога да стана по-добър спортист. “

Уил Марти също куотърбек в Бътлър, отбелязва значението на работата върху умствената игра.

Марти: „Мисля, че е по-важно да бъдеш психически готов, отколкото физически готов имах един стар треньор, който използва, израза,“ компетентността поражда увереност „, така че докато съм уверен, че всичко, което правя психически е правилно съм сигурен, че ще преведа това и на терена. “

Вярвам в теб! Ти имаш качесва да работим заедно. Виждам в теб дори повече възможности от първата ни среща. Държа на твоя успех! Искам да направиш кариера и да бъдеш щастлив и удовлетворен!

Можеш да разчиташ на съдействито ми за твоята работа с умствената игра. С програмата увереност за спортисти ще изградим основни техники за увеличаване на увереността, подобряване на концентрацията, борба със съмнението и доверие във вашата игра. Ще надграждаме и ще тренираме вашето най-добро оръжие – вашият ум!

Процесът, в който се учите да бъдете по-добър спортист, е същият процес, в който се учите да бъдете цялостна, здрава и целеустремена личност.

Треньор по спортна психология –
Стойчо Коджабашев

Коментари

Коментари