КОМБИНИРАНИЯТ ЕФЕКТ

Комбинираният ефект е принципът на оползотворяване на огромни награди от поредица от малки, интелигентни решения или действия.

Това, което е най-интересното в този процес е, че макар и резултатите да са масивни, стъпките в настоящето не се усещат съществени или да изискват неистово усилие.

Дали използвате тази възможост за подобряване на здравето, взаимоотношенията, финансите или нещо подобно?

Тези малки промени предлагат малко незабавен резултат, няма голяма победа, няма очевидна печалба. Но в дългосрочен план можете да постигнете невъобразими постижения.

Не се поддавайте на желанието да видите незабавни резултати и да получите краткосрочни печалби. Вместо това, конструирайте ежедневен навик за постоянство и за подобрение, за да генерирате ефект в живота си.

ТРИ ЕЖЕДНЕВНИ ТАКТИКИ

Информираност за избора:

Нашият избор може да бъде нашият най-добър приятел или най-лошият ни враг. Може да ни доведе до реализирането на нашите цели или да ни изпрати да обикаляме  далеч, далеч  в галактиката.

По същество вие правите своя избор и тогава вашият избор ще направи вас.

Всяко решение, независимо колко малко е то, променя траекторията на живота ни. ”

– Дарън Харди

Повечето от нас са неосъзнати относно ефективността на ежедневените решения. Ние взиме решения, правим избори, които са в съответствие с изискванията на другите, като без да осъзнаваме, че тези решения не се съгласуват с нашите желания, мечти и крайни цели.

Първата стъпка към промяната е осъзнаването. Ако искате да стигнете от мястото, където сте, до мястото където искате да бъдете, трябва да започнете да осъзнавате решенията, които правите.

Бъдете наясно с решения си, като държите хартия и писалка наблизо, за да записвате всяко решение и избор, който правите в определена област от живота, която искате да подобрите.

  • В края на деня погледнете списъка и се запитайте: дали тези решения и избори съответстват на основните ви ценности?
  • В съответствие ли са с това, което искате да станете и постигнете?
  • Избягвайте всеки избор, който не ви приближава по-близко до мястото, където в крайна сметка искате да бъдете.

Силата на върпроса ЗАЩО

 

Повечето от нас не биха ходили по дъска между две високи сгради.

Ако детето ви беше на отсрещната сграда и тази сграда беше в пламъци, щяхте ли да вървите по същата тази дъска, за да го спасите?

Без съмнение ще го направите.

Вашата “ЗАЩО сила” е вътрешното устройство, от което се нуждаете, за да започнете да предприемате масови действия.

Вашата „ЗАЩО сила“ може да приеме две форми: това, което обичате и това, което не харесвате. Вашето защо трябва да е движижещо за вас.

  • Това, което харесвате:

Правя това, за да осигуря по-добро бъдеще за ______.

Правя това, за да помогна на ______ да се справи с ______.

  • Нехаресване:

Правя това, за да докажа, че _____ е погрешно.

Правя това, за да победя _____.

 

Процедури за резервиране:

 

Ключът да се превърнете в „играч“ от световна класа е във вашите действия.

Може да е трудно, дори безсмислено, да се предскаже или контролира какво ще се появи в средата на вашия работния ден. Но почти винаги можете да контролирате начина, по който денят започва и свършва.

Моментите, след като се събудим и моментите, преди да си легнем, са в нашият контрол – трябва да използваме тези моменти за да дадем насоченост на живота ни.

Сутрешни навици:

Прегледайте визията / мисията си, поставете най-важния приоритет за деня, прочетете нещо положително и конструктивно и  работете за напредъка на най-важният ви проект.

Вечерни навици:

Размишлявайте върху решенията и действията, които сте направили през деня, бъдете благодарни за победите, които сте изпитали и попитайте себе си: как бих могъл да направя утрешния ден още по-добър?

Животът е като карането на велосипед. За да запазите равновесието си, трябва да продължите да се движите. ”

– Алберт Айнщайн.

Коментари

Коментари